Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija

Dobrodošli na stranice Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija.


Projekt "SAN – Soil Analyzer...

U sklopu natjecanja Samsung MAD challenge (Samsung Makers Against Drought) projekt tima studenata FER-a "SANSoil Analyzer Network" ušao je među deset finalista u jakoj konkurenciji od 47 projekata iz cijelog svijeta.

Projekt "SAN – Soil Analyzer Network" ostvaren je predanim radom studenata FER-a Ivana Pavića, Ivana Spasića, Davida Romića, Josipa Puškara i Maje Vidošević, pod vodstvom Hrvoja Mihaldinca i Saše Tepića, uz mentorstvo i potporu docenta Hrvoja Džape. Plasman među 10 najboljih timova osigurava novčanu nagradu u iznosu od 10 000 USD te ulazak u borbu za glavnu nagradu u iznosu od 90 000 USD.

Cilj natjecanja bio je pružiti inovativna rješenja za borbu protiv suše u Kaliforniji. Današnje moderne farme imaju velike sustave za navodnjavanje kod kojih je pametno upravljanjem vodom kao sve dragocjenijim resursom postala nužnost. Tim je predložio rješenje i implementaciju distribuiranog sustava udaljenog nadziranja vlažnosti tla i upravljanja irigacijskim sustavom korištenjem modernih informacijsko-komunikacijskih tehnologija i sklopovskih rješenja, s ciljem minimizacije troškova i učinkovite interakcije s korisnikom.

Više detalja o sustavu možete vidjeti na poveznici, kao i u prezentacijskom filmu.

Autor: Mario Cifrek
Popis obavijesti