Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija

Dobrodošli na stranice Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija.


Prof. dr. sc. Branko Jeren izabran u...

Na temelju prijedloga Fakultetskog vijeća FER-a, Senat Sveučilišta u Zagrebu je na redovitoj sjednici održanoj 8. lipnja 2021. godine izabrao prof. dr. sc. Branka Jerena u počasno zvanje professor emeritus Sveučilišta u Zagrebu.

Profesor Jeren ima posebne zasluge za razvitak i napredak Sveučilišta, priznati međunarodni i domaći znanstveni, stručni i pedagoški doprinos te bogatu publicističku djelatnost. Dobitnik je značajnih domaćih nagrada te je bio obnašatelj važnih funkcija na Sveučilištu ili FER-u. Na Fakultetu je znanstveno i stručno radio u području digitalne obradbe signala i računalnih sustava za mjerenje, nadzor i upravljanje procesima. U svojoj profesionalnoj karijeri profesor Branko Jeren djelovao je kao sveučilišni profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, te kao visoki dužnosnik u Vladi i Uredu predsjednika RH. Kao Rektor Sveučilišta u Zagrebu uspio ga je afirmirati u međunarodnim razmjerima. Kao Ministar za znanost, sinergijom s Nacionalnim vijećem, dao je strategiju za hrvatsku znanost, a posebnom brigom za znanstvene novake učinio je velik iskorak za budućnost hrvatske znanosti. U razdoblju od gotovo 48 godina radnog iskustva moguće je prepoznati više njegovih doprinosa hrvatskom znanstvenoistraživačkom sustavu.

Izborom prof. dr. sc. Branka Jerena u počasno zvanje professor emeritus osigurana je mogućnost njegovog daljnjeg doprinosa Fakultetu i Sveučilištu u narednim godinama.

Autor: Jasmina Zorko
Popis obavijesti