14. Diplomska radionica ZESOI-ja: DIRA 2023.

DIRA 2023 je završena. Hvala svim studentima, mentorima i pokroviteljima. Čestitamo svim pobjednicima! Popis sudionika, nagrađenih radova te sve postere možete pogledati na stranici DIRA 2023.

O radionici

Diplomska radionica ZESOI-ja (DIRA) je godišnji skup koji okuplja diplomande, nastavnike te Gospodarski savjet ZESOI-ja koji čine iskusni profesionalci, direktori, članovi uprava, voditelji razvoja i inženjeri iz istaknutih poduzeća koja zapošljavaju inženjere FER-a.
Svrha radionice je dati studentima priliku za prezentaciju rezultata svojih diplomskih radova, te omogućiti interakciju s istaknutim gospodarstvenicima.

DIRA se održava neprekinuto od 2010. godine. Popis sudionika, nagrađenih radova te sve postere možete pogledati na stranicama održanih radionica, dostupnih u izborniku s lijeve strane (npr. DIRA 2023DIRA 2022DIRA 2021DIRA 2020, DIRA 2019, DIRA 2018, DIRA 2017, DIRA 2016). Video prezentacije od 2020. godine nadalje su dostupne na YouTube kanalu radionice.

Prijava za sudjelovanje

Za sudjelovanje na radionici s prezentacijom rada mogu se prijaviti studenti koji završavaju diplomski rad u ljetnom semestru ak. god. 2022./2023. i mentor im je nastavnik sa ZESOI-ja. Svi ostali zainteresirani studenti koji neće prezentirati radove su dobrodošli na radionicu, ali se ne trebaju prijavljivati. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Upute za autore

Za prijavu autor diplomskog rada treba do dolje navedenog roka elektroničkom poštom poslati izv. prof. dr. sc. Željki Lučev Vasić i doc. dr. sc. Krešimiru Križanoviću (mail) naslov i sažetak diplomskog rada. Od prijavljenih diplomskih radova programski odbor radionice će odabrati radove za prezentaciju. Autori prihvaćenih radova dužni su pripremiti poster i video prezentaciju. Prijavom na radionicu autori pristaju na javnu objavu njihovog rada na ovim stranicama i na YouTube video kanalu radionice. Predložak za poster dostupan je u repozitoriju na dnu stranice. Ispis postera bit će napravljen na trošak i u organizaciji ZESOI-ja.

Upute za izradu postera

Autori odabranih radova trebaju izraditi postere koje će prezentirati tijekom radionice. Za izradu postera potrebno je koristiti PowerPoint predložak koji se nalazi u repozitoriju. Poster mora biti veličine 70 cm x 100 cm i autori ga moraju predati u PDF formatu kako bi izbjegli eventualne probleme kod printanja postera. Osim predloška, autorima bi mogle koristiti i okvirne upute za izradu postera koje se nalaze ovdje i ovdje.

Priznanja i nagrade

Članovi Gospodarskog savjeta ZESOI-ja će dodijeliti Nagrade za najbolje predstavljeni diplomski rad na ZESOI-ju u ak. god. 2022./2023. koje se sastoje od pisanog priznanja i od vrijedne nagrade.
Svi ostali autori prihvaćenih radova koji su sudjelovali u prezentaciji postera dobit će pisano Priznanje za sudjelovanje na diplomskoj radionici ZESOI-ja DIRA 2023.

Rokovi

Rok za prijavu i slanje naslova i sažetka diplomskih radova: 26. lipnja 2023. do 23:59 sati.
Obavijest studentima o prihvaćanju rada za DIRA-u: 29. lipnja 2023.
Rok za predaju video prezentacije i postera u elektroničkom obliku: 4. srpnja 2023. do 12:00 sati.
Proglašenje nagrađenih radova: 12. srpnja 2023.

Sponzori i partneri

Sponzori i partneri radionice DIRA 2023 su: Sponzori i partneri radionice DIRA 2023 su: Byte Lab, Ericsson Nikola Tesla, KONČAR - Institut za elektrotehniku, Siemens d.d., Stype, Xylon, Hrvatska zajednica inovatora.

                    
                


Repozitorij