Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija

Dobrodošli na stranice Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija.


Diplomska radionica Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija (DIRA ZESOI) je godišnji skup koji okuplja diplomande, nastavnike te Gospodarski savjet ZESOI-ja kojeg čine iskusni profesionalci, direktori, članovi uprava, voditelji razvoja i inženjeri iz istaknutih poduzeća koja zapošljavaju inženjere FER-a. Svrha radionice je dati studentima priliku za prezentaciju svojih diplomskih radova te omogućiti interakciju s istaknutim gospodarstvenicima.

Ovogodišnja radionica, DIRA 2021, se održava hibridno u razdoblju od 8. do 14. srpnja 2021. Na radionici će biti predstavljeno 14 reprezentativnih diplomskih radova pod mentorstvom profesora sa ZESOI-ja. Studenti radove predstavljaju kroz 3-minutne prezentacije dostupne na YouTube kanalu radionice i postere dostupne u repozitoriju na poveznici te izložene u auli Fakulteta, u prolazu između A i B zgrade. Tri najbolje predstavljena diplomska rada prema izboru članova Gospodarskog savjeta dobivaju nagrade industrijskih partnera (Byte Lab, Ericsson Nikola Tesla, Končar, Xylon), a ostali studenti dobivaju priznanje za sudjelovanje na radionici.

Dodjela nagrada i priznanja studentima, uz kratke prezentacije autora tri najbolja studentska rada te dva govornika iz Gospodarskog savjeta će se održati u srijedu 14. srpnja 2021. u 11 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva, za ograničeni broj sudionika. Događaj će se snimati i uživo prenositi na YouTube kanalu DIRA ZESOI.

Pozivamo sve zainteresirane, a posebno studente preddiplomskog i diplomskog studija, da posjete radionicu i upoznaju se s nastavnicima i projektima koji se odvijaju na Zavodu za elektroničke sustave i obradbu informacija. Više o radionici pročitajte na DIRA 2021.

Autor: Željka Lučev Vasić
Popis obavijesti