Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija

Dobrodošli na stranice Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija.


Prof. dr. sc. Mario Cifrek i izv....

Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost Hrvatskoga sabora donio je 16. prosinca 2021. godine Odluku o podjeli državnih nagrada za znanost za 2020. godinu. Za značajno znanstveno dostignuće u području tehničkih znanosti – biomedicinsko inženjerstvo, godišnjom nagradom za znanost nagrađeni su izv. prof. dr. sc. Željka Lučev Vasić i prof. dr. sc. Mario Cifrek.

Čestitamo Željki i Mariju na zasluženoj nagradi!

Izv. prof. dr. sc. Željka Lučev Vasić i prof. dr. sc. Mario Cifrek nagrađeni su zahvaljujući istraživanju koje se bavi razvojem nosivih senzorskih čvorova koji koriste ljudsko tijelo kao komunikacijski kanal te zahvaljujući doprinosu razvoju nove metode za procjenu umora mišića iz signala izmjerenih korištenjem četveroelektrodne električne impedancijske miografije u sklopu suradnje skupine znanstvenika sa Sveučilišta u Zagrebu i Fuzhou University, Fujian, Kina.

Znanstvenici s FER-a uspostavili su suradnju s istraživačima s Fuzhou University, Fujian, Kina i University of Macau, Makao, Kina, koja je dosad rezultirala sa šest zajedničkih projekata. Tijekom 2020. godine naši istraživači objavili su svoja znanstvena dostignuća u vidu cjeline koja obuhvaća šest znanstvenih radova u međunarodnim časopisima, od kojih četiri rada u časopisima u prvom kvartilu - Q1 te tri rada u sklopu specijalne sjednice na vodećoj međunarodnoj konferenciji iz područja mjerenja i instrumentacije IEEE International Instrumentation & Measurement Technology Conference (I2MTC 2020).

Autor: Jasmina Zorko
Popis obavijesti