Zavod za elektroničke sustave i obradbu informacija

Dobrodošli na stranice Zavoda za elektroničke sustave i obradbu informacija.


Objava rezultata istraživanja u IEEE...

U tijeku rada na HRZZ-ovom projektu „A low-cost automated system to measure the three-dimensional shape of trunk surface“, grupa znanstvenika iz FER-ovog Laboratorija za naprednu 3D rekonstrukciju i registraciju površina, razvila je pomoću De Bruijnovog niza jedinstvenu metodu guste 3D rekonstrukcije, a koja koristi svaki piksel slike kamere.

Prvi rezultati na dotičnu temu nagrađeni su (Best paper) na konferenciji CGVCVIP2015, odnosno prezentirani kroz radove na vrhunskim konferencijama za obradu slike i računani vid: ICCV2015 i BMVC2015. Najnoviji rezultati objavljeni su nedavno u prestižnom časopisu IEEE Transactions on Image Processing (TIP), u članku pod naslovom Single-Shot Dense 3D Reconstruction using Self-Equalizing De Bruijn Sequence, a koji potpisuju autori dr. sc. Tomislav Petković, izv. prof. dr. sc. Tomislav Pribanić te Matea Đonlić, mag. ing. inf. et comm. techn.

IEEE TIP časopis pripada u 5% najboljih časopisa u kategoriji Engineering, Electrical & Electronic. U području obrade slike i računalnog vida TIP je treće rangirani od svih IEEE Transactions časopisa, a također i najbolje rangirani časopis društva IEEE Signal Processing Society.

Autor: Mario Cifrek
Popis obavijesti